Te krijosh palester ne shtepi: keshillat per ta realizuar.

Te shkosh ne palester te kthehet shpesh ne nje pune te pakendeshme per tu misheruar ne jeten e perditshme dhe plot tension,e cila ne shume raste con ne dembelizem dhe shuarje deshire per te bere shume gjera.Nje zgjidhje e lehte.mbi te gjitha per ate qe nuk ka kohe dhe mundesi te shkoje ne nje palester ,mundet qe te krijoje nje ne shtepi,duke krijuar ne nje cep nje ti vendi per trajnim ,pak a shume te pajisur ne brendesi te banes suaj.

Shume ne fakt jane zgjidhjet qe mund te merrni per te krijuar je cep stervitjeje ne shtepi:qofte me mjete rrethanore ose duke u drejtuar ne treg aparaturave te palestres.Zyrat qe plotesojne pajisje per fitnes ne fakt nuk mendojne vetem per strukturen profesionale,por edhe per tu vendosur neper shtepi ,duke krijuar mjete te pershtatshme per tu vendosur ne apartamente.

Te krijosh nje palester ne shtepi eshte nje veprim mbi te gjitha i komplikuar:nese vendosim te krijojme nje mabient te thjeshte,do te na duhet nje hapesire jo shume e madhe dhe duhet te zgjedhim pajisje jo shume te larta:nje tapet gome per ushtrimet per toke,pesha ngritje dhe llastik.Kjo tip hapesire do te jete funksionale per nje aktivitet fizik te ulet qe do te na lejoje gjithsesi te qendrojme ne forme.

Nese fitnesi tradicionalnuk ben per ne dhe hapesira ne dispozicionn tone eshte mjaft e vogel eshte shume efikas edhe trajnimi me anen e videolojrave studiuar pikerisht per tu mbajtur ne forme ,duke u aretuar para tv dhe me nje trajner personal virtual.

Nese kemi mundesi dhe hapesire,mund te realizoni nje kend fitnesi profesional dhe cdo gje do te jete shume e thjeshte.Si psh nje hapesire prej 5 metra katrore,pra mund te krijojme nje palester te vertete:mjetet thelbesore per aktivitetin tone fizik ne brendesi te ketyre kater mureve jane nje rutine,nje bark i stervitur qe do te na shrbeje per te bere edhe me shume ushtrime,te peshes,nje biciklete dhe nje tapet gome.Nje dyshek i cili do te na sherbeje per te bere terheqje e muskujve ne emnyre forcimin e kembeve.

Ambienti me i pershtatshem per te krijuar kendin tone te stervitjes duhet te jete mbi te gjitha shume mire i ndricuar ,i mire ventiluar dhe ndoshta me nje muzike te mire sepse fjalet e rregullit duhet te jene:ne forme duke u argetuar.Cdokush pastaj mund te personalizoje apo te pershtase kerkesat e veta ne hapesiren e madhe te palstres ne brendesi te vete shtepise se tij ,duke e bere cdo gje me familjare dhe duke iu pergjigjur kerkesave dhe nevojave te veta.